Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Плоско-Забузька сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04366703) був реорганізований і увійшов до складу Вільшанської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

злісних неплатників оголошують у розшук і обмежують у правах

У 2018 році на Кіровоградщині оголосили в розшук 604 безвідповідальних батьків.

Про це повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул, сьогодні, 23 січня, під час звітної прес-конференції.

За його словами, до суду подаються подання про оголошення злісних неплатників у розшук у тих випадках, коли боржники тривалий час не надають фінансової підтримки своїм дітям, не мають офіційної зарплати, не володіють жодним майном і переховуються від державних виконавців.

«Труднощі під час стягнення боргів із аліментів виникають тоді, коли неплатники перебувають в місцях позбавлення волі або ж ведуть аморальний спосіб життя. Останніх, до речі, налічуємо на Кіровоградщині понад п’ять тисяч. Однак, і їх намагаємося притягнути до відповідальності. Йдеться про складання протоколів про вчинення боржниками адмінправопорушень. Так, завдяки цьому суспільно корисні роботи вже відпрацювали 44 особи. Серед них були й чоловіки, й жінки. Зароблені кошти в сумі 94 700 грн перерахували на користь їх дітей», – пояснив Вадим Гуцул.

Нагадаємо: Кіровоградщина стала лідером серед регіонів зі стягнення аліментів за всіма критеріями. Про це заявила заступниця Міністра юстиції з питань державної виконавчої служби Світлана Глущенко під час робочого візиту в Кропивницький наприкінці грудня.

Так, у 2018 році державні виконавці стягнули понад 126 млн грн аліментів, що вдвічі більше, ніж у 2017 році. Завдяки цьому кошти отримали 15 884 дітей з області. Частково це вдалося зробити завдяки новаціям пакетів законів #ЧужихДітейНеБуває. Зокрема з моменту їх прийняття 4 424 боржники втратили право перетинати кордон України з будь-якою метою.

Ще 4 462 не мають законних підстав керувати автівками, а 4 460 осіб втратили можливість полювати й користуватися зброєю. Крім того, нещодавно злісні боржники стали змушені ще й сплачувати штрафи за ухилення від своїх батьківських обов’язків. Так, буквально за кілька місяців неплатники спустошили свої гаманці на загальну суму в розмірі 700 тис грн. Ці кошти також були спрямовані на фінансове утримання їх дітей.

 

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *